Økologisk og fair garn

Velkommen til Fairknits webshop. Fairknit er for dig der også ønsker mere ærligt garn, og som støtter op om bæredygtighed, høj dyrevelfærd og fair arbejdsvilkår for alle mennesker. Her kan du trygt læne dig tilbage og med god samvittighed shoppe løs i vores store sortiment af økologisk garn og lækkert strikketilbehør. 

Hos Fairknit går vi nemlig op i hvor vores garn kommer fra:
  • For os giver det giver mening, når der drages omsorg for de dyr der leverer vores uld,
  • at vi ikke forurener den jord der har skabt bomulden,
  • og respekterer og lønner de mennesker som har skabt de fantastiske garner vi har i vores sortiment. 

Ønsket om mere ærligt garn fik i efteråret 2020 stifteren af Fairknit til at undersøge mulighederne for at strikke i bedre garn. Altså ikke kun økologisk garn – men også garn med en bæredygtig eller fair historie.

Hos Fairknit mener at vi nemlig at bæredygtighed kan anskues på flere niveauer;

Et GOTS certificeret økologisk garn kan f.eks.. sagtens have rejst fra den anden side af jorden. Til gengæld er du sikret mod allergifremkaldende stoffer eller anden unødig restkemi. Samtidig ved du, at de der har fremstillet dit garn, arbejder under ordentlige vilkår til en fair løn. Miljøhensyn og høj kvalitet er også en stor del af GOTS certificeringen.

Dansk uld derimod, som hverken er GOTS certificeret eller fås i et væld af smukke farver, har et minimalt miljømæssigt fodaftryk. Først og fremmest fordi dansk uld er et restprodukt som normalt ville være brændt af som affald. Dernæst er den danske uld her på shoppen spundet i Danmark eller Sverige.  Transport og distribuering er derfor på et minimum sammenlignet med de fleste andre garner du kender. 

Hos Fairknit finder du udelukkende garner med en god, bæredygtig og ærlig historie. Du finder både GOTS certificeret økologisk garn, recycled garn, dansk uld og en masse andre skønne varer som har fundet vej ind i vores bæredygtige univers. 

Tak fordi du er her 🙂

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.